Lonica » Specials » Online geld verdienen

Manieren om online (passief) inkomen te genereren

Manieren om online (passief) inkomen te genereren Wil je wat extra geld bijverdienen, maar zelf kunnen bepalen wanneer je werkt? Ben je op zoek naar thuiswerk? Er zijn online diverse mogelijkheden om geld te verdienen. Van je geld ergens in investeren tot werken vanuit je luie stoel op een moment dat jou dit uitkomt. In sommige gevallen genereer je er zelfs passief inkomen mee: geld dat je nog steeds blijft ontvangen als je gestopt bent met het online werk. Er bestaat geen makkelijke manier om snel rijk te worden, maar al met al zijn er genoeg mogelijkheden om je inkomen aan te vullen. En dat kan nog best aantikken.

Online geld verdienen: altijd en overal

Het aantal mogelijkheden om geld te verdienen via het internet neemt anno 2016 steeds meer toe. Nu bijna overal ter wereld wel wifiverbindingen zijn, is het steeds eenvoudiger geworden om op deze manier te werken. De plaats vanaf waar je je geld verdient maakt niet meer uit en vaak het tijdstip ook niet. Ook de hoeveelheid werk bepaal je veelal zelf. Infonu is daar een goed voorbeeld van: infoteurs kunnen hun artikelen schrijven vanaf elke locatie en op elk willekeurig tijdstip.

Soorten online werk

Voorbeelden van manieren om online geld te verdienen:
  • Sparen, beleggen of investeren in crowdfunding projecten
  • Deelnemen aan online spaarprogramma's
  • Het geven van webinars en het ontwikkelen van online cursussen
  • Informatieve teksten schrijven (bijvoorbeeld via infonu)
  • Het transcriberen van geluidsopnamen
  • Het geven van online taalles
  • Je eigen bedrijf starten en aan de slag gaan als digitale nomade

Passief inkomen

Misschien wel de meest interessant manier van online geld verdienen is het genereren van passief inkomen. Dit is inkomen dat binnen blijft komen, ook als je er niets meer voor doet. Voorbeelden hiervan zijn sparen en beleggen, maar bijvoorbeeld ook het schrijven van een boek of het ontwikkelen van een online cursus.

Inkomsten opgeven bij de Belastingdienst

Als je online geld verdient, moet je dit opgeven bij de Belastingdienst. Meestal onder het kopje 'inkomsten uit overige werkzaamheden'. Hoeveel belasting je over je inkomsten betaalt, hangt onder meer af van wat je verder aan inkomsten hebt. Bijvoorbeeld uit een baan in loondienst.

Digitale nomaden

Er zijn anno 2016 steeds meer mensen die werken als zogenaamde digitale nomade. Zij werken vanaf elke locatie ter wereld en combineren dit meestal met reizen. Digitale nomaden verdienen hun geld online. Bijvoorbeeld met het bouwen van websites, als personal assistent op afstand of met het schrijven van online teksten.
Online geld verdienen met het transcriberen van gesprekken

Online geld verdienen met het transcriberen van gesprekken

Er zijn bekende en minder bekende manieren om online wat extra geld bij te verdienen. Transcriberen, het uittypen van geluidsopnamen, is een minder bekende manier. Als je foutloos Nederlands schrijft…
Klezzer - online geld verdienen met reviews

Klezzer - online geld verdienen met reviews

Wil je online geld bijverdienen, waar en wanneer het jou uitkomt? Vind je het leuk om je ervaringen te delen met producten, artikelen en spullen die je in gebruik hebt? Dan kun je je aanmelden bij Kle…
Italki: geld verdienen met het geven van online taalles

Italki: geld verdienen met het geven van online taalles

Italki is een internationaal online platform voor taalstudenten en taaldocenten. Je kunt er privélessen boeken die vervolgens via Skype worden gegeven. In ongeveer elke taal op de wereld. Maar je kunt…
Gepubliceerd door Lonica op 04-10-2016, laatst gewijzigd op 04-10-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties